Børneholdene

Børn lærer udover de basale karateteknikker, også værdien af respekt, ydmyghed, tålmodighed og udholdenhed. Dit barn vil kunne lære, at tillid og respekt for andre kommer fra en dyb følelse af selverkendelse.

Derudover opnår de gennem den fysiske træning, smidighed, balance, koordination, og en forbedret præcision til en krop i harmoni, samt optræning af koncentrationsevne i længere tid.

På børneholdet er udgangspunktet, at alle elementer af træningen er med fokus på, at børnene oplever en glæde og en lyst til fortsat at komme i klubben, for både at træne og udvikle deres karatefærdigheder. Men også at være sammen med sine karatevenner, og træne denne fælles interesse for kampkunst.

Samtidig er vi beviste om, at man ikke kan undervise børn, som man underviser voksne. Derfor vil både det legende og disciplinerende element være til stede i undervisningen. Disciplinen og tydelige grænser vil kun blive anvendt i situationer, som børnene klart vil kunne forstår betydningen af.

Der sættes mål undervejs i træningen, og vi vil støtte børnene i at nå disse mål. Et mål kan fx være den næste graduering (Shinsa), deltagelse i et katastævne, en opvisning eller et kampstævne.

Til en graduering indstiller børneinstruktørerne de enkelte børn, for at undgå at børnene møder til graduering uden den fornødne træning til at kunne bestå prøven. Ved graduering af børn vil der blive taget udgangspunkt i børnenes præstation, set i sammenhæng med deres alder og løbende træning. Vi møder børnene i deres øjenhøjde.

Hvis børnene har lyst, kan de deltage i stævner specielt for børn, som kan være spændene og lærerige.

I træningen af karat lægges der vægt på at udvikle og fremme ikke-voldelig konfliktløsning, og vigtigheden at undgå fysisk skænderi.

Året igennem vil de blive afholdt forskellig arrangementer som fællestræning, årets første træning (Kakami Biraki), fastelavnstræning, kammerat lørdag (Dōshi doyōbi), børne- & juniorlejerlejer osv.

Fordele ved at lade børn gå til Karate:

• Selvsikkerhed gennem selvdisciplin.
• God motion og øget kropsforståelse.
• koordination, balance, motorisk fordrende.
• Motorisk og fysisk krævende og udfordrende med masse af motion.
• Styrketrænende øvelser og leg.
• Social udvikling gennem fællesskabsfølelse og samvær.
• Samarbejde.
• Evne til at værre positiv og yde sit bedste.
• håndtere kampsport uden voldelig/aggressiv optræden.