EM i Geogien.

Nikolaj

EM2016 - Georgien resumé

KAMP
Med de nye vægtklasser var det en udfordring i sig selv at have forventninger til hvem der skulle til tops i dette års udgave af europamesterskaberne. Flere stærke profiler måtte ændre vægtklassen og enten gå op eller ned i vægt, for at matche fysikken optimale kunnen.

I mændenes sværvægt stillede danmarks Brian og Fady op.

Brian som den eneste dansker med en top 3 placering, gjorde det turen det hele værd. Med en sejr i første runde mod en azerbajaner, samt en kvartfinalesejr imod store Simon Pålsson fra Sverige, var Brian videre til semifinalen. Brian brækkede dog desværre hånden i den skandinaviske kvartfinale på trods af sejr, og blev erklæret ukampdygtig til semifinalen. En flot 3. plads til den danske profil.

Fady var også blandt de få danskere der gik videre fra første runde, med en sejr imod en stærk azerbaijaner i første runde, møder Fady Litauske Edgar Secinski som blev blandt de 8 bedste til VM. Fady måtte desværre se sig besejret før tid, mod den stærke topkæmper, men viste gode takter i kampen. Fady er blandt de kæmpere der har måtte gå en vægtklasse op.

Michael og Kristoffer stillede op i mellemvægt.

Michael Meineche mødte svenske Milad. Milad er kendt for sin tekniske kunden, og tager ofte brug af akrobatiske tekniker for at få afsluttet kampene før tid. Den gik dog ikke med Michael. Den rutinerede dansker kæmpede lige op mod svenskeren i første runde, hvorefter kampen måtte forlænges. Selv i forlængelsen kunne der ikke findes en vinder, og Michael måtte desværre se sig besejret på vægt, grundet mere end 5 kg vægtforskel. Michael er blandt de kæmpere der har skulle skære vægt, for at komme ned i anden vægtklasse.

Kristoffer Madsen fik en hård lodtrækning, med første kamp imod Azerbaijanske Salahat Hasanov. Som viste sig at vinde i mændendes mellemvægt, og blev erklæret europamester. Kristoffer gjorde det fantastisk mod mesteren, men måtte desværre også se sig besejret grundet azerbaijanerens temposkift i slutnigen af kampen. Intet overlegent, dog nok til danskeren tabte kampen.

Caroline Alexa kæmpede mod en hjemmebane favorit i første kamp. Og på trods af overlegenhed i første runde, måtte kampen forlænges. Caroline måtte desværre se sig besejret grundet dommerkendelser man måtte løfte øjenbrynene på. Dog bliver det spænende at følge danmarksmesteren de kommende år, eftersom de gode takter gjorde sig tydelige.

KATA
De danske kataudøvere måtte hård konkurrence.

Sensei Michael Eibye, var den eneste dansker der røg videre fra første runde i kata. Han mødte dog den nykårede ungarske europamester i anden kamp, og måtte desværre se nederlaget i øjnene til en bedre kata udøver.

Den regerende junior europamester Mads Bertelsen tabte desværre også i første runde, på bare ét enkelt flag. En tæt katakamp, der kunne have gået begge veje.

Senpai Hanne og Senpai Ea der deltog i kvinderenes kata mesterskab viste gode takter. Ea der deltager for første gange, viste en fejlfri kata, dog tabte hun til en bedre modstander. Det samme galt Senpai Hanne, der ikke kunne få sat en finger på en forkert teknik i hendes kata - Måtte desværre også se sig besejret af en bedre modstander.

Junior KAMP

Mads og Nikolaj mødte stærke modstandere i første runde, begge tabte til top 3 placeringer i juniornes europamesterskab.

Daniel Nita vandt første runde overlegent og viste verdensklasse attitude samt teknik mod sin modstander. Han kom videre til anden runde, hvor danskeren mødte den nye europamester i klassen. En meget tæt kamp, som desværre ikke gik i hans favør.

Alt i alt et hårdt år for det danske landshold, men ikke metal-løs. Brian Jakobsen med en 3. plads og kun få breder fra gennembrydningspokalen, gjorde det hele det værd. Det resterende danske team, gik ned med samvittigheden i behold eftersom ingen røg ned uden kamp til stregen. Nu har kæmperne sat sig til rette i de nye vægtklasser, og ved hvad der forventes de kommende år. Især næste år har kæmperne ambitioner om at nå til tops, eftersom europamesterskaberne 2017 bliver afholdt på hjemmebane - i Danmark.

OSU